Френският президент и украинският му колега Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е

...
Френският президент и украинският му колега Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е
Коментари Харесай

Зеленски и Макрон обсъдиха нуждите на Украйна на бойното поле

Френският президент и украинският му сътрудник Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога разискаха през днешния ден по телефона обстановката на фронта и потребностите на Украйна от оръжия и муниции, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12635
" Разговаряхме за обстановката на бойното поле и потребностите на Украйна в областта на защитата, които включват безпилотни летателни апарати, артилерия и муниции, системи за електронна битка и за противовъздушна защита ", написа Зеленски в X/Туитър.

I spoke with and thanked him and the French people for their unwavering support.

A very positive and focused call, which is exactly what is required right now.

We talked about the battlefield situation and Ukraine`s defense needs, which include drones, artillery…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Той дефинира диалога като " доста позитивен и изчерпателен ", като благодари на Франция за нейната " непоколебима поддръжка ".

Елисейският замък удостовери, че двамата водачи са разискали " развиването на обстановката на терен и потребностите на Украйна ".

Президентът на Франция удостовери решимостта на Париж да окаже цялата нужна подкрепа в дълготраен проект и дружно, с всички свои сътрудници, с цел да спре нападателната война на Русия, уточни канцеларията на френския президент.

Двамата водачи разискаха и двустранното съглашение в областта на сигурността, което Франция и Украйна възнамеряват да сключат в близко бъдеще по образеца на това, което Киев неотдавна подписа с Англия.

През последните седмици поддръжката на Франция за Украйна докара до ескалация на напрежението с Русия, която осъди, по думите ѝ, " милитаристичната екзалтираност " на Париж под формата на обещанията за нови оръжейни доставки за Киев, показва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР